plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový čokoládový koláč s vôňou kávy: Toto je ten nachutnejší a najrýchlejší koláč, aký som kedy skúsila!

Vynikajúci koláč s vôňou kávy a vynikajúcou chuťou. Odporúčam ho každému, kto má rád rýchle a veľmi chutné dezerty!

Postup:

1 hrnček múka polohrubá

1 bal. prášok do pečiva

1 ks cukor vanilkový

1 hrnček cukor kryštálový

1 hrnček (mleté) orechy

1/2 hrnčeka kakao (môžete dať aj menej, koláč bude vo výsledku svetlejší)

1 lyžica instantnej kávy

1 PL škorica mletá

4 ks vajcia

1 hrnček jogurt biely

1/2 hrnčeka olej

2 PL rum

Čokoládová poleva:

200 g čokoláda mliečna

150 ml smotana na šľahanie

Postup:

1 hrnček = 250 ml. Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.

Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.

Cesto vylejeme na plech (30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.

Koláč môžete po upečení len poprášiť xukrom, ja odporúčam túto čokoládovú polevu: Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.

Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.

Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí. Hrnčekový koláč (fotorecept) – obrázok 6

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes