plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový citrónový koláč

Svieži koláč s úžasnou citrónovou vôňou. navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Svieži koláč s úžasnou citrónovou vôňou. navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Potrebujeme:

1 hrnček masla (studeného) – cca 250 g

½ šálky kryštálového cukru

2 šálky pohlohrubej múky

Na citrónovú náplň:

1 šálku kryštálového cukru

¼ šálku hladkej múky

4 vajcia

2 citróny (budeme potrebovať kôru aj šťavu)

Postup:

Plech s rozmermi 23 x 33 cm vystelieme papierom na pečenie.

Maslo nakrájame na kocky a vyšľaháme spolu s cukrom na haldkú hmotu. Postupne primiešame múku a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto rozvaľkáme na tenký plát a uložíme na pripravený plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Kým sa cesto pečie pripravíme si citrónový krém. Vajcia vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom. Keď zmes získa penovú konzistenciu postupne primiešame citrónovú šťavu, kôru a múku. Vymiešanú hladkú hmotu zložíme z vodného kúpeľa a necháme približne 7-10 minút odpočívať.

Potom hmotu natrieme na upečené cesto a vložíme opäť do rúry. Pečieme ešte 20-25 minút.

Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: myfridgefood

Najlepšie recepty na dnes