Chcem sa s vami podeliť o jeden fantastický recept na chlebík, na ktorý nedám dopustiť. Je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník – u nás doma ho dokáže upeicť aj moja malá dcéra.
Dokonca netreba ani merať prísady, potrebujete len 1 hrnček a 4 prísady, to je všetko. Chlebík podľa receptu pečiem aspoň raz do týždňa.
Potrebujeme:
3 hrnčeky múka hladká
1 KL droždie sušené
2 KL soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 hrnčeka voda
Postup:
Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.
Misku zakryjeme a necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín.
Minimálne necháme kysnúť 6 hodín a maximálne 12 hodín.
Poznámka: Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie.
Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť.
Potom pekáč vyberieme a pokrievku zložíme.
Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov.
Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.
Necháme vychladnúť na mriežke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Pridajte svoj komentár