plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový chlebík pre začiatočníkov, ktorý sa NEMIESI: Len zamiešam v miske a pečiem takto aspoň 3x do týždňa!

Chcem sa s vami podeliť o jeden fantastický recept na chlebík, na ktorý nedám dopustiť. Je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník - u nás doma ho dokáže upeicť aj moja malá dcéra. 

Chcem sa s vami podeliť o jeden fantastický recept na chlebík, na ktorý nedám dopustiť.

Je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník – u nás doma ho dokáže upeicť aj moja malá dcéra.

 

 

Dokonca netreba ani merať prísady, potrebujete len 1 hrnček a 4 prísady, to je všetko.

Chlebík podľa receptu pečiem aspoň raz do týždňa.

Potrebujeme:

3 hrnčeky múka hladká

1 KL droždie sušené

2 KL soľ

1,5 hrnčeka voda

Voliteľné na posypanie:

Semienka

Hrubozrnná soľ

Rasca celá

Postup:

Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame.

Je potrebné, aby sa prísady dobre spojili.

 

 

Misku zakryjeme.

Necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín.

 

 

Minimálne necháme kysnúť 6 hodín a maximálne 12 hodín.

Poznámka:

Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie.

 

 

Cesto preložíme do horúceho pekáča.

Zakryjeme pokrievkou.

Vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť.

Potom pekáč vyberieme.

A pokrievku zložíme.

 

 

Znovu vložíme do rúry bez pokrievky.

Pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov.

 

 

Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.

Necháme vychladnúť na mriežke.

 

 

 

Chlebík je veľmi chutný – mäkučký vnútri a chrumkavý na povrchu.

Na rozdiel od kupovaného pečiva tento chlieb vydrží výborný aj viac dní.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: Pixabay

Najlepšie recepty na dnes