Hrnčekový chlebík pre začiatočníkov, ktorý sa NEMIESI: Len zamiešam v miske a pečiem takto aspoň 3x do týždňa!

3962

Chcem sa s vami podeliť o jeden fantastický recept na chlebík, na ktorý nedám dopustiť. Je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník – u nás doma ho dokáže upeicť aj moja malá dcéra.

Dokonca netreba ani merať prísady, potrebujete len 1 hrnček a 4 prísady, to je všetko. Chlebík podľa receptu pečiem aspoň raz do týždňa.

Potrebujeme:

3 hrnčeky múka hladká

1 KL droždie sušené

2 KL soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 hrnčeka voda

Postup:

Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.

Misku zakryjeme a necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín.

Minimálne necháme kysnúť 6 hodín a maximálne 12 hodín.

Poznámka: Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie.

Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť.

Potom pekáč vyberieme a pokrievku zložíme.

Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov.

Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.

Necháme vychladnúť na mriežke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár