plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj prvý hrnčekový chlebík bez miesenia: Lacný, jednoduchý a dokonale chrumkavý – takú dobrú kôrku som ešte nejedla!

Vynikajúci hrnčekový chlebík, ktorý pripravíte úplne bez miesenia a zvládne aj úplný začiatočník.

Vynikajúci hrnčekový chlebík, ktorý pripravíte úplne bez miesenia a zvládne ho aj úplný začiatočník. Ja som dnes skúšala na úplne prvý pokus a poviem vám, že takú fantastickú kôrku som na chlebíku ešte nejedla.

Určite budem pokračovať v pečení aj naďalej, hlavne, keď je to také jednoduché!

Potrebujeme:

3 hrnčeky  múka hladká T650

1/4 čajová lyžička sušeného droždia

1 + 1/4 čajová lyžička soli

1 + 1/2 hrnčeka vody

Postup:

Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime.

Vznikne vám taký maglajz, ktorý len odložíme do misky.

Misku zakryjeme potravinárskou fóliou.

Potom necháme kysnúť 12 až 18 hodín.

Po uplynutí tohoto času cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepí, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť.

Potom si pripravíme utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou.

Takto necháme odpočívať ďalšie 2 hodiny.

Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej nádobu aj s vrchnákom.

Do horúcej nádoby preložíme cesto (cesto môžeme preložiť na papieri na pečenie, alebo aj bez neho) a pečieme zatvorené 30 minút, potom zložíme pokrievku a pečieme ešte 15 až 20 minút, aby chlebík získal kôrku.

Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Toto je v poradí druhý chlebík, ktorý som takto upiekla.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes