plny-hrniec_transparent_negativ.png

5-minútový HRNČEKOVÝ baranček aj pre úplných začiatočníkov: Najjednoduchší recept pod slnkom!

Aj pre vás je baranček neodmysliteľnou súčasťou veľkonočných sviatkov?

Aj pre vás je baranček neodmysliteľnou súčasťou veľkonočných sviatkov?

Máme pre vás perfektný hrnčekový recept, s ktorým sa jeho príprava vydarí úplne každému.

 

 

 

Uložte si tento výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Na meranie surovín budete potrebovať len jeden hrnček.

Potrebujeme:

3 vajcia

2 hrnčeky polohrubej múky

1 balíček prášku do pečiva

1 hrnček cukru krupica

1 balíček vanilkového cukru

citrónovú kôru

1 hrnček mlieka

1 hrnček rastlinného oleja

Ďalej:

 

 

práškový cukor na posypanie

hrozienka alebo lentilky na ozdobu

šľahačka na ozdobu (voliteľné)

Postup:

 

 

Vajíčka rozklepnite a žĺtky oddeľte od bielkov.

Múku preosejeme, aby bola potom hmota nadýchanejšia. 

Nasypeme ju do väčšej misky.

 

 

K múke pridajte prášok do pečiva a cukor.

Pridáme aj citrónovú kôru.

Následne pridáme žĺtky, mlieko a olej.

 

 

Všetko dôkladne premiešajte buď ručne, alebo použite kuchynský robot.

Z bielka ušľahajte tuhý sneh.

Opatrne ho po častiach vmiešajte do cesta.

 

 

Formu na baránka si dobre vymažte maslom a vysypte múkou.

Cesto nalejte do formy.

Pečte v rúre rozpálenej na cca 160 °C asi 60 minút.

 

 

Či je baranček upečený, vyskúšate špajľou.

Vychladnutého baránka vyklopte z formy.

Potom poprášte práškovým cukrom.

 

 

Nakoniec mu už len uviažte červenú mašľu okolo krku a ako oči a ňufáčik použite hrozienka alebo lentilky.

Prípadne môžete ozdobiť šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes