BLESKOVÉ hrnčekové žemle upečené za 18 minút: Hotové sú raz-dva, majú jemnú maslovú chuť a stíhate ich upiecť aj na večeru!

4434 0

Na sociálnych sieťach čitatelia zdieľali tento jednoduchý, ale obľúbený recept pod názvom Bleskové žemle. Stojí za to upiecť ich doma, dokonca aj na večeru. Cesto pripravené veľmi jednoducho a pečieme ich 18 minút.

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky (to sú asi 4 hrnčeky)

1 hrnček vlažného mlieka (prípadne podľa potreby)

1 polievková lyžica kryštálového cukru

2 malé balenia suchého droždia (2 * 7 gramov)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

5 dkg rozpusteného masla (pol kocky) alebo Rama

2 lyžičky soli

plus vajce rozšľahané na potieranie

Postup:

Vajcia rozšľaháme v miske (používam šľahač).

Do masla alebo margarínu pridáme cukor, soľ a predhriate mlieko.

Poriadne prešľaháme, trochu speníme 2 – 3 minúty.

Múku s droždím potom preosejeme, pridáme do cesta a hnetieme 10 minút (nástavce na hnetenie cesta).

Cesto necháme kysnúť 20 – 30 minút.

Hotové cesto rozdelím na 8 častí a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vrch potriem celým rozšľahaným vajcom a môže sa ísť do studenej rúry!

Žemle sú pripravené za 18 minút pri funkcii ventilátor a teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár