plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce hrnčekové šišky s lekvárom: Cesto jemné ako obláčik a z jednej várky sa naje celá rodina!

Vynikajúce domáce šišky plnené lekvárom a čokoládou podľa Hacer'in Lezzetleri. Sú vynikajúce a jemné ako vata.

Vynikajúce domáce šišky plnené lekvárom a čokoládou podľa Hacer’in Lezzetleri. Sú vynikajúce a jemné ako vata.

Potrebujeme:

1 pohár mlieka (200 m)

1 pohár vody

4 lyžice rastlinného oleja

2 lyžice cukru

1 balenie sušeného droždia

1 lyžička soli

4,5 pohára múky

Olej na vyprážanie

Práškový cukor a lekvár s rozpustenou čokoládou na plnenie

Postup:

V miske si rozmiešame teplé mlieko, vodu, cukor a droždie. Potom pridáme ostatné prísady – múku pridávame postupne a rukami vypracujeme jednotné cesto.

Cesto na pomúčenej doske ešte vyformujeme do tvaru bochníka a vložíme do misky, prikrjeme a necháme podkysnúť.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenko.

Z cesta vykrojíme plné kruhy. Z polovice kruhov vykrojíme stred.

Plné kruhy potrieme vodou a potom na ne položíme kruhy s vykrojeným stredom.

Takto prichystané šišky necháme pod utierkou ešte podkysnúť.

Na panvici rozpálime olej a vyprážame šišky dozlatista.

Necháme odkvapkať a potom obalíme v cukre.

Plníme lekvárom zmiešaným s rozpustenou čokoládou.

Video postup:

https://youtu.be/yAQYYTjWgHI

 

 

Najlepšie recepty na dnes