Vynikajúce hrnčekové placky z bieleho jogurtu s úplne jednodouchou prípravou.
Potrebujeme:
8,5 hrnčeka hl. múky 1100 g
2 hrnčeky teplej vody 400 ml
2 hrnčeky riedkeho jogurtu 400 ml (môžete nahradiť aj kyslým mliekom)
1 lyžička soli
1 balenie čerstvého droždia 42 gramov alebo 1 balenie sušeného instantného droždia 10 gramov
Postup:
Do preosiatej múky rozmelíme dorždie.
Pridáme jogurt, vlažnú vodu, soľ a zamiesime jednotné cesto. Ruky si priebežne namáčame do vody.
Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Z cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré vyformujeme do tvaru guľôčky a každú rozvaľkáme.
Opekáme na suchej panvici z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup: