Úžasné HRNČEKOVÉ muffiny s jahodami a mascarpone: Chutnejšie ako ZMRZLINA, podľa tohoto receptu sa vydaria každému!

Vynikajúce muffiny s jahodami a jednoduchým cestom.

Sú ozvláštnené lahodným mascarpone krémom, vďaka čomu sú ešte chutnejšie.

 

 

Spokojnosť zaručené a čo je najlepšie, zvládne ich aj začiatočník.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

2 ks vajce

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

2/3 hrnčeka olej

1 hrnček mlieko

1 balíček trstinový cukor s vanilkou (Dr Oetker) (prípadne stačí obyčajný vanilkový cukor)

1 balíček kypriaci prášok do pečiva

Ďalej potrebujeme:

Jahody (alebo iné ovocie)

Krém:

250 g Mascarpone

100 ml 33% smotana na šľahanie

1/2 hrnček kryštálový cukor

Na ozdobu:

Čkoláda

Práškový cukor

Kokos

Mandľové lupienky

Postup:

Vo väčšej mise vymiešame celé vajíčka s kryštálovým cukrom do peny.

 

 

Postupne pridáme tekuté prísady – olej a mlieko.

Dobre vymiešame vymiešame.

Ďalej pridáme dva hrnčeky polohrubej múky a trstinový cukor s vanilkou. To dodá muffinom výnimočnú chuť a vôňu.

Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.

Krátko premiešame.

 

 

Pripravíme si plech na muffiny, do ktoréhu vložíme papierové košíčky.

Do košíčka uložíme najskôr jahodu.

Zalejeme cesto.

 

 

 

Teraz dáme muffiny piecť do rúry, ktorú sme si vyhriali na 180 stupňov a pečieme 12 minút (maximálne 15).

Hotové muffiny necháme vychladnúť a následne zdobíme krémom.

 

 

Krém:

Mascarpone vymiešame so smotanou na šľahanie.

Pridáme cukor podľa chuti.

Vrch posypeme zdobením a nasekanou čokoládou.

Prípadne môžeme posypať kokosom alebo mandľovými lupienkami.

Z uvedených surovín mi vyšlo 24ks.

 

 

Tieto muffiny chutia každému a zvládne ich pripraviť aj začiatočník.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels