plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové marhuľové rezy podľa prababky: Lepšiu piškótu som za celé roky nejedla, vláčny a veľmi chutný koláč!

Tento recept je rokmi odskúšaný a naozaj výborný. Piškóta je krásne jemná a vláčna, navyše netreba váhu ani odmerku.

Tento recept je rokmi odskúšaný a naozaj výborný. Piškóta je krásne jemná a vláčna, navyše netreba váhu ani odmerku.

Potrebujeme:

2,5 hrnčeka polohrubej múky

2,5 cukru krupica

0,5 hrnčeka oleja

2 hrnčeky mlieka

2 vajcia

1 prášok do pečiva

marhule alebo iné ovocie

1 vanilkový cukor

asi 2 lyžice strúhanky

Postup:

Vajcia s cukrom a olejom vyšľaháme do peny.

Pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto.

Polovicu cesta nalejeme na vymastený a vysypaný plech a asi 10 minút zapečieme na 180 ° C.

Potom opatrne vyberieme z rúry, nakladieme marhule, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a strúhankou, zalejeme zvyškom cesta a pečieme ešte asi 30-40 minút na 170 ° C. Koláč radšej strážime, každá rúra pečie inak.

Hotpvý koláč môžeme poprášiť cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes