plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové knedle zo starších rožkov: Výborné a hotové hneď- kysnuté knedle už nerobím!

Výborný recept na hrnčekovú knedľu zo starších rožkov.

Potrebujeme:

2 vajcia
200 g polohrubej múky
250 ml mlieka
2 rožky
soľ
masť či maslo na vymastenie hrnčekov

Postup:

Do misy dáme preosiatu múku a soľ. Mlieko vyšľaháme so žĺtkami a pomaly prilievame do misy.
Vypracujeme riedke cesto, do ktorého vmiešame rožky nakrájané na kocky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a viac), vymažeme je masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou. Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín. Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice. Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút. Knedle naskočí, Neľakajte sa krásne čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.
Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa, necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.

zdroj: matyhochalka

Najlepšie recepty na dnes