Výborný recept na hrnčekovú knedľu zo starších rožkov.
Potrebujeme:
2 vajcia
200 g polohrubej múky
250 ml mlieka
2 rožky
soľ
masť či maslo na vymastenie hrnčekov
Postup:
Do misy dáme preosiatu múku a soľ.
Mlieko vyšľaháme so žĺtkami a pomaly prilievame do misy.
Vypracujeme riedke cesto, do ktorého vmiešame rožky nakrájané na kocky.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a viac), vymažeme je masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou.
Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín.
Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice.
Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút.
Knedle naskočí, Neľakajte sa krásne čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.
Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa, necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.
zdroj: matyhochalka