Hrnčekové knedle zo starších rožkov: Výborné a hotové hneď- kysnuté knedle už nerobím!

Výborný recept na hrnčekovú knedľu zo starších rožkov.

Potrebujeme:

2 vajcia

200 g polohrubej múky

250 ml mlieka

2 rožky

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

masť či maslo na vymastenie hrnčekov

Postup:

Do misy dáme preosiatu múku a soľ.

Mlieko vyšľaháme so žĺtkami a pomaly prilievame do misy.

Vypracujeme riedke cesto, do ktorého vmiešame rožky nakrájané na kocky.

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.

Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a viac), vymažeme je masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou.

Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín.

Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice.

Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút.

Knedle naskočí, Neľakajte sa krásne čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.

Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa, necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.

zdroj: matyhochalka

Témy:


Pridajte svoj komentár