plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové JAHODOVÉ rezy, ktoré milujeme: Bez debaty, toto je najlepší letný dezert pod slnkom!

Tieto želatínové rezy sú naše obľúbené.

Rýchle, jednoduché a veľmi chutné – ako stvorené ku kávičke alebo dobrej limonáde.

 

 

Samozrejme, môžete ich pripraviť s akýmkoľvek ovocím podľa chuti, ale najlepšie sú s jahodami.

Tiež môžete obmieňať príchuť džemu.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 lyžička prášok do pečiva

2 hrčeky mlieko

4 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

½ hrnčeka olej

Ďalej:

 

 

2 bal. vanilkový puding

500 g jahoda

1 bal. tvaroh

5 lyžíc cukor

2 bal. želatína

jahodový džem

Postup:

Suroviny si pripravíme a rúru predhrejeme na 180° C.

Cesto:

 

 

Múku zmiešanú s práškom do pečiva, 5 PL mlieka, 4 ks vajcia, cukor a olej dáme do väčšej misky.

Vyšľaháme do hladkého cesta.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

 

 

Pečieme cca 15 minút.

Necháme vychladnúť.

Dva pudingové prášky rozmiešame v troške mlieka a pridáme zvyšok.

 

 

Uvaríme za stáleho miešania a po vychladnutí zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom v ľahký krém.

Na studený korpus natrieme jahodový džem.

 

 

Potrieme krémom a poukladáme jahody.

Vrchná vrstva:

Želé uvaríme podľa návodu – 500ml vody, 4 lyžice cukru a obsah sáčkov zahrejeme na plameni.

 

 

Za priebežného miešania vychladíme.

Opatrne nalejeme na jahody.

V chlade necháme stuhnúť.

 

 

Pred servírovaním nakrájame nožom namočeným v studenej vode a dozdobíme podľa chuti – len tak, so šľahačkou, s jahodami.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes