Hrnčekové chrumkavé BAGETY: Cesto ako pavučinka a jednoduchá príprava – stačí LEN zamiešať v miske!

Tento recept na bagety má veľmi rada.

Je jednoduchý a pečivo skutočne vynikajúce – chrumkavé a vo vnútri mäkučké a lahodné.

 

 

 

...

Recept je určený na 2 väčšie bagety.

Ak chcete viac kúskov pečiva, upravte množstvo surovín.

Potrebujeme:

3 lyžičky sušené droždie

3 hrnčeky (250 ml) hladká múka

1 hrnček voda

1 lyžička soľ

1 lyžica olivový olej

1/2 lyžičky kryštálový cukor

Postup:

 

 

V troche teplej vody rozpustíme cukor.

Pridáme sušené droždie a necháme vzísť kvások.

Ostatné suroviny dáme do misky.

 

 

Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto.

Cesto necháme na teplom mieste kysnúť.

Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na polovicu.

 

 

Vytvarujeme bagety, ktoré uložíme na papierom vyložený plech na pečenie.

Necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu.

Kým bagety na plechu kysnúť, vyhrejeme rúru na 220 stupňov.

 

 

Tesne pred pečením na vrchu urobíme ostrým nožom zárezy.

Teraz už len dáme piecť.

Tip:

Ak chcete, aby boli bagety extra chrumkavé, na spodnú časť rúry umiestnite starší plech, do ktorého pri vkladaní bagiet nalejete hrnček studenej vody (vytvorí sa tak zápara).

Rúru ihneď zavrite, aby para neunikla.

Pečieme cca pol hodinu – sledujeme.

 

 

Bagety sú vynikajúce a skutočne chrumkavé a mäkučké ako z francúzskej bagetérie.

Odporúčam dávku minimálne zdvojnásobiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay