Najlepšie hrnčekové cesto na lievance: Potrebujete len 1 hrnček, 2 jablká a základné prísady – odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie. Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie.

Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

 

Potrebujeme:

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kr. cukru

štipka soli

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)

1 lyžica oleja

Náplň (voliteľné):

 

 

Jogurt

Tvaroh

Kyslá smotana

Džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov.

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou.

 

 

Po častiach prisypeme preosiatu múku.

Dobre vymiešame.

Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.

 

 

Následne primiešame nastrúhané jablká.

Bielka vymiešame na tuhý sneh.

 

 

Postupne primiešame do cesta.

Pripravíme si panvicu a vymastíme ju olejom.

Lievance pečieme na strednom ohni z oboch strán.

 

 

Pečieme, kým nezískajú bledohnedú farbu.

Lievance môžete podávať s náplňou podľa chuti, nám najviac chutili s jahodovým jogurtom, alebo ochuteným tvarohom.

 

 

Lievance sú jemné a ako pavučinka.

Vynikajúce sú aj samé o sebe, napríkald len posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn