plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové cappucinno rezy – ten krém nemá páru: Ponúkla som ich návšteve a hneď zatienili ostatné zákusky, sú úžasné!

Tento zákusok mal u nás veľký úspech. Je jednoduchý na prípravu a pritom naozaj luxusný. Ochutnajte, určite vám ulahodí.

Tento zákusok mal u nás veľký úspech. Je jednoduchý na prípravu a pritom naozaj luxusný. Ochutnajte, určite vám ulahodí.

Používame hrnček s rovnakým objemom.

Potrebujeme:

6 vajec

100 g kr. cukru

4 lyžice medu

50 ml oleja

1 bal. prášok do pečiva

3 lyžice kakaa

1 hrnček múky

Náplň:

600 ml mlieka

4 žĺtky

100 g kr. cukru

20 g hl. múky

3 lyžičky rozpustného cappuccina alebo kávy

200 g masla

Štipku soli

Čokoládová poleva na ozdobenie (horká čokoláda rozpustená s trochou oleja)

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a napokon aj olej. Podľa veľkosti vajec možno budete potrebovať viac, alebo trošku menej múky.

Cesto si rozdelíme na tri časti (ja som robila cesto na najväčší plech a tak mi vyšli len 2 pláty) a upečieme tri pláty na opačnej strane plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Medzitým  pripravíme krém. Vymiešame si žĺtka s cukrom, pridáme aj štipku soli. Aby bol krém hustejší, pridáme múku. Do hrnca si dáme mlieko, pridáme kávu/cappuccino a necháme zovrieť, potom vmiešame žĺtkovú hmotu a na slabom plameni uvaríme hustý krém. Do ešte teplého (nie horúceho) krému vmiešame maslo.

Na prvú vrstvu upečeného cesta navrstvíme časť krému, prekryjeme druhým plátom, opäť dáme krém, vrstvu cesta a na vrch krém. Polejeme čokoládovou polevou a necháme ho stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bucatariatraditionala 

Najlepšie recepty na dnes