Tento zákusok mal u nás veľký úspech. Je jednoduchý na prípravu a pritom naozaj luxusný. Ochutnajte, určite vám ulahodí.
Používame hrnček s rovnakým objemom.
Potrebujeme:
6 vajec
100 g kr. cukru
4 lyžice medu
50 ml oleja
1 bal. prášok do pečiva
3 lyžice kakaa
1 hrnček múky
Náplň:
600 ml mlieka
4 žĺtky
100 g kr. cukru
20 g hl. múky
3 lyžičky rozpustného cappuccina alebo kávy
200 g masla
Štipku soli
Čokoládová poleva na ozdobenie (horká čokoláda rozpustená s trochou oleja)
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a napokon aj olej. Podľa veľkosti vajec možno budete potrebovať viac, alebo trošku menej múky.
Cesto si rozdelíme na tri časti (ja som robila cesto na najväčší plech a tak mi vyšli len 2 pláty) a upečieme tri pláty na opačnej strane plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Medzitým pripravíme krém. Vymiešame si žĺtka s cukrom, pridáme aj štipku soli. Aby bol krém hustejší, pridáme múku. Do hrnca si dáme mlieko, pridáme kávu/cappuccino a necháme zovrieť, potom vmiešame žĺtkovú hmotu a na slabom plameni uvaríme hustý krém. Do ešte teplého (nie horúceho) krému vmiešame maslo.
Na prvú vrstvu upečeného cesta navrstvíme časť krému, prekryjeme druhým plátom, opäť dáme krém, vrstvu cesta a na vrch krém. Polejeme čokoládovou polevou a necháme ho stuhnúť v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bucatariatraditionala