plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu

Tieto bagety sú úplne jednoduché a naozaj vynikajúce. Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Tieto bagety sú úplne jednoduché a naozaj vynikajúce.

 

 

Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.

Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka.

 

 

Potrebujeme (na 2 veľké bagety):

3 lyžičky sušené droždie

3 hrnčeky hladká múka

1 hrnček voda

1 lyžička soli

1 lyžica olivový olej

1 štipka cukru

Voliteľné:

Rasca

Semienka

Hrubozrnná soľ

Postup:

Kvások:

Z cukru, teplej vody a droždia urobíme kvások.

A necháme vykysnúť – áno, aj keď je to sušené droždie.

 

 

Múku zmiešame so soľou.

Prilejeme kvások a olej.

Spracujeme vláčne cesto.

 

 

Prikryjeme fóliou.

Necháme na teplom mieste kysnúť kým nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.

 

 

Potom vytvoríme na pomúčenom plechu dve bagety.

Opäť prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu polhodinu.

 

 

Medzitým si predhrejeme rúru na 220 ° C.

Bagety odkryjeme.

Na každej urobíme tri šikmé zárezy zhruba do polovice.

 

 

Tip:

Ak chcete, aby boli bagety extra chrumkavé, na spodnú časť rúry umiestnite starší plech, do ktorého pri vkladaní bagiet nalejete hrnček studenej vody (vytvorí sa tak zápara).

Rúru ihneď zavrite, aby para neunikla.

 

 

Pečieme asi 20 minút kým nezozlátnu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes