Potrebujeme:
kyslá smotana – 600 ml – čo najhustejšiu
mlieko – 1 hrnček
cukor – 1 hrnček
čučoriedky – 1-2 hrnčeky(alebo akékoľvek bobule)
želatína – 3 polievkové lyžice
voda – 150 ml
Postup:
Želatínu necháme napučať vo vode a následne zahrievaním rozpustíme. Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom (voliteľné) a prilejeme mlieko a pridáme 3/4 cukru. Šľaháme všetko spolu asi 2 minúty. Zvyšný cukor rozmixujeme s ovocím. Ovocnú zmes pridáme do smotany a premiešame.
Do rozpustenej želatíny vmiečame 1 lyžicu krémovej zmesi, dobre rozmiešame a potom pridáme do krému a opäť dobre premiešame.
Dáme stuhnúť do mrazničky a podávame. Ak nehlcete mrazený dezert, nechajte vychladiť len v chladničke.