Hrnčeková zmrzlina z kyslej smotany a mlieka za 5 minút: Bez vajec, bez Salka a chuť je jednoducho božská!

Potrebujeme:

kyslá smotana – 600 ml – čo najhustejšiu
mlieko – 1 hrnček
cukor – 1 hrnček
čučoriedky – 1-2 hrnčeky(alebo akékoľvek bobule)
želatína – 3 polievkové lyžice
voda – 150 ml

Postup:

Želatínu necháme napučať vo vode a následne zahrievaním rozpustíme. Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom (voliteľné) a prilejeme mlieko a pridáme 3/4 cukru. Šľaháme všetko spolu asi 2 minúty. Zvyšný cukor rozmixujeme s ovocím. Ovocnú zmes pridáme do smotany a premiešame.

Do rozpustenej želatíny vmiečame 1 lyžicu krémovej zmesi, dobre rozmiešame a potom pridáme do krému a opäť dobre premiešame.

Dáme stuhnúť do mrazničky a podávame. Ak nehlcete mrazený dezert, nechajte vychladiť len v chladničke.

Dnes najobľúbenejšie