Vynikajúci hrnčekový koláč z jednoduchého cesta, krému a poelvy.
Recept podľa pani Tatiany je na víkendové maškrtenie ako stvorený.
Ak chcete, na krém môžete použiť aj tvaroh, prípadne puding bez varenia, zakaždým tak bude váš výsledný koláčik chutiť inak.
Potrebujeme:
3 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru
3 PL kakao
štipka soli
2 lyžičky sódy bikarbóny
3/4 hrnčeka oleja
2 hrnčeky studenej vody
2PL octu
Na krém:
2 kyslé smotany
1 šľahačková smotana
stužovač do šľahačky
2. van.cukry
2 PL mascarpone
Na ozdobu:
Čokoládovú poelvu
Horká čokoláda
Na posypanie:
granko
Postup:
V miske najskôr vymiešame sypké prísady (múku s kakaom preosejeme).
Potom pridáme tekuté prísady vodu, olej a sódu bikarbónu s octom.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – prípadne vymastený a vysypaný múkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170st.asi 20-25.min.
Krém:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom.
Smotany vymiešame s mascarpone a cukrom, obe hmoty spojíme.
Na vychladnutý korpus natrieme krém.
Posypeme grankom.
Nakoniec ozdobíme čokoládovou polevou.
V poleve môžeme urobiť vzor pomocou vidličky.
Ak chcete, korpus môžete pokvapkať rumom, alebo uvarenou kávou.
Podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)