Fantastická HRNČEKOVÁ rýchlovka: Výborný koláč s kyslou smotanou a polevou – šťavnatý, vynikajúci a príprava vám zaberie 5 minút!

Vynikajúci hrnčekový koláč z jednoduchého cesta, krému a poelvy.

Recept podľa pani Tatiany je na víkendové maškrtenie ako stvorený.

 

 

Ak chcete, na krém môžete použiť aj tvaroh, prípadne puding bez varenia, zakaždým tak bude váš výsledný koláčik chutiť inak.

...

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček cukru

3 PL kakao

štipka soli

2 lyžičky sódy bikarbóny

3/4 hrnčeka oleja

2 hrnčeky studenej vody

2PL octu

Na krém:

2 kyslé smotany

1 šľahačková smotana

stužovač do šľahačky

2. van.cukry

2 PL mascarpone

Na ozdobu:

Čokoládovú poelvu

Horká čokoláda

Na posypanie:

granko

Postup:

V miske najskôr vymiešame sypké prísady (múku s kakaom preosejeme).

 

 

Potom pridáme tekuté prísady vodu, olej a sódu bikarbónu s octom.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – prípadne vymastený a vysypaný múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170st.asi 20-25.min.

 

 

Krém:

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom.

Smotany vymiešame s mascarpone a cukrom, obe hmoty spojíme.

 

 

Na vychladnutý korpus natrieme krém.

Posypeme grankom.

Nakoniec ozdobíme čokoládovou polevou.

V poleve môžeme urobiť vzor pomocou vidličky.

 

 

Ak chcete, korpus môžete pokvapkať rumom, alebo uvarenou kávou.

Podávame vychladený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay