Hrnčeková bublanina s MARGOTKOU – lahká ako pierko: ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

4076 0

Pani Marcelka ma inšpirovala svojou dvojfarebnou bublaninou k vyskúšaniu tohoto skvelého nápadu.

Pani Marcelka použila čokoládu, ja odporúčam vyskúšať Margotku, alebo inú obľúbenú tyčinku.

Potrebujeme:

2 hrnčeky poloh.múky

2 vajcia

1 hrnček mlieko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 hrnčeka olej

1 prášok do pečiva

1 vanilinový cukor

1 hrnček kryštál.cukor

Ďalej:

ovocie podľa vlastného výberu

Roztopenú margotku alebo inú čokoládu

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Postupne pridáme olej, mlieko a dobre premiešame.

Nakoniec vmiešame do cesta aj sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a vymiešame.

Vznikne nám jemné, vláčne cesto bez hrudiek.

Cesto navrstvíme na plech.

Na cesto uložíme uložíme naň jahody.

Margotku necháme rozpustiť, použijeme mikrovlnku alebo vodný kúpel.

Vrch bublaniny pokapkáme rozpustenou margotkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Čas pečenia je asi pol hodinky – ale piškótu sledujeme, každá rúra pečie inak.

Bublanina je vláčna, jemná a vďaka margotke chutí fantasticky, je skutočne fantastická – určite ju vyskúšajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár