Hrnčeková bublanina s MARGOTKOU – lahká ako pierko: ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Pani Marcelka ma inšpirovala svojou dvojfarebnou bublaninou k vyskúšaniu tohoto skvelého nápadu.

 

 

Pani Marcelka použila čokoládu, ja odporúčam vyskúšať Margotku, alebo inú obľúbenú tyčinku.

Recept je rýchly, veľmi lahodný a odporúčam ho vyskúšať s rôznymi druhmi ovocia.

...

Nám najviac chutí s domácimi jahodami a malinami.

Potrebujeme:

2 hrnčeky poloh.múky

2 vajcia

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka olej

1 prášok do pečiva

1 vanilinový cukor

1 hrnček kryštál.cukor

Ďalej:

jahody

Roztopenú margotku alebo inú čokoládu

Voliteľné:

maliny

broskyne

čučoriedky

černice

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Postupne pridáme tekuté prísady – olej a mlieko.

Zmes dobre premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame do cesta aj sypké prísady.

Postupne preosiatu múku a prášok do pečiva.

Dobre spolu vymiešame.

 

 

Vznikne nám jemné, vláčne cesto bez hrudiek.

Cesto navrstvíme na plech.

Na cesto uložíme uložíme naň jahody.

 

 

Margotku necháme rozpustiť, použijeme mikrovlnku alebo vodný kúpel.

Vrch bublaniny pokapkáme rozpustenou margotkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

 

 

Čas pečenia je asi pol hodinky – ale piškótu sledujeme, každá rúra pečie inak.

Bublanina je vláčna, jemná.

 

 

Vďaka margotke chutí fantasticky, je skutočne fantastická – určite ju vyskúšajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn