Hrnčeková bublanina bez vajec

Rýchly tip na domáci koláčik so skutočne jednoduchou a rýchlou prípravou. Navyše, pohodlne ho zvládnete aj vtedy, ak doma nemáte ani jedno vajce.

Rýchly tip na domáci koláčik so skutočne jednoduchou a rýchlou prípravou. Navyše, pohodlne ho zvládnete aj vtedy, ak doma nenájdete ani jedno vajce.

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

½ šálky rastlinného oleja

2 šálky polohrubej múky

1 šálku mlieka

1 šálku práškového cukru

...

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Marhuľe, černice, broskyne alebo iné ovocie

Postup:

Je to skutočne jednoduché, všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. To navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Na cesto potom uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo kým cesto nie celkom upečené a zlatisté na povrchu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto zhenskievoprosy