Fantastický recept na bublaninu od pani Ingrid.
Recept je úplne jednoduchý – hrnčekový a dokonca do cesta sa nepridáva olej ani maslo.
Tajomstvo fantastickej chuti spočíva v šľahačkovej smotane. Určite ju skúste.
Potrebujeme:
1 hrnček práškového cukru
1 hrnček smotany na šľahanie
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
5 vajec
Veľkosť plechu 25x35cm
Ovcie:
Marhule
Broskyňe
Jahody
Maliny
Čučoriedky
(môžete použiť zavárané aj čerstvé ovocie)
Postup:
Vajcia vymšľháme s cukrom do peny.
Pridáme smotanu a premiešame.
Nakoniec do cesta vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Pridáme ovocie – marhule, jahody, čučoriedky – čokoľvek, čo máte doma.
Ak pridávate zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor, ale je to samozrejme na vás. Ak máte radi sladké koláče, bublanina bude pre vás akurát :-)
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180℃ 20 min.
Necháme vychladnúť a podávame s kopčekom zmrzliny, alebo len posypanú práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)