plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná HRNČEKOVÁ bublanina bez oleja: Ochutnala som ju pred pár rokmi a nič sa na ňu nechytá!

Fantastický recept na bublaninu od pani Ingrid.

Recept je úplne jednoduchý – hrnčekový a dokonca do cesta sa nepridáva olej ani maslo.

Tajomstvo fantastickej chuti spočíva v šľahačkovej smotane. Určite ju skúste.

Potrebujeme:

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček smotany na šľahanie

2 hrnčeky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

5 vajec

Veľkosť plechu 25x35cm

Ovcie:

Marhule

Broskyňe

Jahody

Maliny

Čučoriedky

(môžete použiť zavárané aj čerstvé ovocie)

Postup:

Vajcia vymšľháme s cukrom do peny.

Pridáme smotanu a premiešame.

Nakoniec do cesta vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.

Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

Pridáme ovocie – marhule, jahody, čučoriedky – čokoľvek, čo máte doma.

Ak pridávate zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor, ale je to samozrejme na vás. Ak máte radi sladké koláče, bublanina bude pre vás akurát :-)

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180℃ 20 min.

Necháme vychladnúť a podávame s kopčekom zmrzliny, alebo len posypanú práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes