plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčeková bublanina s Margotkou – lahká ako pierko: ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Pani Marcelka ma inšpirovala svojou dvojfarebnou bublaninou k vyskúšaniu tohoto skvelého nápadu. Pani Marcelka použila čokoládu, ja odporúčam vyskúšať Margotku, alebo inú obľúbenú tyčinku.

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky poloh.múky

2 vajcia

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka olej

1 prášok do pečiva

1 vanilinový cukor

1 hrnček kryštál.cukor

ovocie podľa vlastného výberu

Roztopenú margotku alebo inú čokoládu

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a premiešame.

Nakoniec vmiešame do cesta aj sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a vymiešame.

Cesto navrstvíme na plech a uložíme naň jahody.

Margotku necháme rozpustiť a pokapkáme rozpustenou margotkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky – sledujeme, každá rúra pečie inak.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu: Marcela Sedlakova

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes