Pani Marcelka ma inšpirovala svojou dvojfarebnou bublaninou k vyskúšaniu tohoto skvelého nápadu. Pani Marcelka použila čokoládu, ja odporúčam vyskúšať Margotku, alebo inú obľúbenú tyčinku.
Potrebujeme:
2 hrnčeky poloh.múky
2 vajcia
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
1 prášok do pečiva
1 vanilinový cukor
1 hrnček kryštál.cukor
ovocie podľa vlastného výberu
Roztopenú margotku alebo inú čokoládu
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a premiešame.
Nakoniec vmiešame do cesta aj sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a vymiešame.
Cesto navrstvíme na plech a uložíme naň jahody.
Margotku necháme rozpustiť a pokapkáme rozpustenou margotkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky – sledujeme, každá rúra pečie inak.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor receptu: Marcela Sedlakova