Tieto bagety sú uplne jednoduché a naozaj vynikajúce.
Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.
Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.
Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka.
Potrebujeme (na 2 veľké bagety):
3 lyžička sušené droždie
3 hrnčeky hladká múka
1 hrnček voda
1 lyžička soli
1 lyžica olivový olej
1 štipka cukru
Voliteľné:
sezamové semienka
hrubozrnná soľ
Postup:
Z cukru, teplej vody a droždia urobíme kvások.
Necháme vykysnúť – áno, aj keď je to sušené droždie.
Múku zmiešame so soľou, prilejeme kvások a olej.
Spracujeme jednotné vláčne cesto.
Necháme na teplom mieste kysnúť.
Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.
Potom vytvoríme na pomúčenom plechu dve bagety.
Opäť prikryjeme.
Necháme kysnúť ďalšiu polhodinu.
Medzitým si predhrejeme rúru na 220 ° C.
Bagety odkryjeme a na každej urobíme šikmé zárezy zhruba do polovice.
Otvoríme rozpálenú rúru.
Na dno dáme nádobu, do ktorej vlejeme asi štvrť hrnčeka vody.
Do rúry dáme plech s bagetami a rýchlo zatvoríme, aby para neunikla.
Pečieme asi 20 minút kým nezozlátnu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)