plny-hrniec_transparent_negativ.png

Každý ospevuje tieto HRNČEKOVÉ BAGETY: Len zamiešať a potom dať na pekáč, nie je s nimi žiadna extra robota!

Tieto bagety sú uplne jednoduché a naozaj vynikajúce. Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Tieto bagety sú uplne jednoduché a naozaj vynikajúce.

 

 

Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.

Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka.

 

 

Potrebujeme (na 2 veľké bagety):

3 lyžička sušené droždie

3 hrnčeky hladká múka

1 hrnček voda

1 lyžička soli

1 lyžica olivový olej

1 štipka cukru

Voliteľné:

sezamové semienka

hrubozrnná soľ

Postup:

 

 

Z cukru, teplej vody a droždia urobíme kvások.

Necháme vykysnúť – áno, aj keď je to sušené droždie.

 

 

Múku zmiešame so soľou, prilejeme kvások a olej.

Spracujeme jednotné vláčne cesto.

Necháme na teplom mieste kysnúť.

 

 

Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.

Potom vytvoríme na pomúčenom plechu dve bagety.

Opäť prikryjeme.

Necháme kysnúť ďalšiu polhodinu.

 

 

Medzitým si predhrejeme rúru na 220 ° C.

Bagety odkryjeme a na každej urobíme šikmé zárezy zhruba do polovice.

Otvoríme rozpálenú rúru.

 

 

Na dno dáme nádobu, do ktorej vlejeme asi štvrť hrnčeka vody.

Do rúry dáme plech s bagetami a rýchlo zatvoríme, aby para neunikla.

 

 

Pečieme asi 20 minút kým nezozlátnu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes