5-minútová HRNČEKOVÁ bábovka aj pre úplných začiatočníkov: Najjednoduchší recept pod slnkom a chutí božsky!

Perfektná bábovka - výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.

Perfektná bábovka – výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.

 

 

Túto bábovku robím už roky, je najjednoduchšia a najchutnejšia.

Cesto nie je suché ani hutné, ale je veľmi vláčne a jemné.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete, môžete vymeniť kakao za granko a získate tak fantstickú granko bábovku.

Bábovku môžeme preliať čokoládou, prípadne len posypať práškovým cukrom.

 

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček cukru

1/2 hrnček oleja

2 vajíčka

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček mlieka

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžičku vanilkovej arómy, alebo 1 bal. vanilkového cukru

Kôru z 1 citróna

Voliteľné:

granko

kokos

hrozienka

kúsky čokolády

kakao

Na vrch:

 

 

čokoládová poleva

práškový cukor

Postup:

Najskôr vymiešame vajíčka s cukrom.

 

 

Postupne prilievame olej.

Vmiešame aj mlieko.

Potom pridávame postupne múku.

 

 

Pridáme aj prášok do pečiva a kôru z citróna.

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou.

 

 

Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Bábovku pečieme cca 40 min na 200 stupňov.

Každý sa riadi podľa vlastnej rúry.

 

 

Ak chceme dvojfarebnú bábovku, časť cesta odoberieme, pridáme kakao a striedavo lejeme do formy.

Prípadne môžeme pridať aj kokos, hrozienka, alebo kúsky čokolády.

Ak chcete inú chuť, namiesto kakaa môžete pridať granko, nezabudnite v takom prípade ale ubrať cukor, aby bábovka nebola až príliš sladká.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay