Hrnčeková bábovka so ŠĽAHAČKOU: Úžasne jemná, nadýchaná a pripravená za 5 minút!

Vyniakjúci recept na hrnčekovú bábovku, ktorá je nesmierne jemná a lahodná.

Navyše, viete ju pripraviť doslova za 5 minút.

 

 

Tajomstvom extra vláčneho a jemného cesta je obyčajná smotana na šľahanie.

...

Uložte si tento skvelý recept.

Potrebujeme:

1 balíček prášok do pečiva

1 balíček vanilkový cukor

1 hrnček cukor

1 kelímok smotana na šľahanie

4 ks vajcia

2 hrnčeky polohrubá múka

Ďalej:

Maslo na vymastenie

Múka na vysypanie

Voliteľné:

Mletá škorica

Badyán

Hrozienka

Kandizované ovocie

Kúsky čokolády

Kokos

Postup:

Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.

 

 

Pripravíme si cesto:

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

 

 

Vajcia, oba druhy cukry a šľahačku vyšľaháme.

Do peny zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.

 

 

A cesto nalejeme do pripravenej formy.

Bábovku pečieme asi 40 minút.

 

 

Podľa chuti do nej môžeme pridať mletú škoricu, badyán, hrozienka, kandizované ovocie, mak, kokos alebo orieškami.

Vyberieme z formy a zdobíme práškovým cukrom alebo prelievame polevou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn