Výborná hrnčeková bábovka s jablkami a grankom: Neskutočne jemná a vláčna – osvedčený RECEPT!

377

Túto bábovku milujem, pretože obsahuje všetko, čo máme radi – jablká, granko a aj orechy. Navyše, recept je hrnčekový, úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj aj dieťa, alebo úplný začiatočník. Recept pre nás spracovala Pavla Vavrincová.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálový cukor

1 vanilinový cukor

1 vajíčko

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

1 prášok do pečiva

1 1/2 nastuhaného jablka

trošku orechov

Granko alebo kakao podľa chuti

Na vrch čokoládovú polevu:

Horká čokoláda roztopená vo vodnom kúpeli s 2 lyžičkami oleja

Postup:

Potrebné prísady: múku, cukor, mlieko vajce, vanilínovy cukor, prídáme postrúhane jablka, orechy, čokoládu a olej, všetko zmiešame, nakoniec vsypem do cesta a jemne vmiešam kypriaci prášok resp. prašok do pečiva.

Hotové cesto dáme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 45 min.

Kontrolujem šárdlom aby sa cesto nelepilo. Nakoniec prelejeme čokoládovou polevou.

Bábovka je výborna, rýchla, šťavnata a nenáročná, zvládne ju každá gazdinka.

Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár