Hriešne dobré dvojfarebné bonbóny v čokoláde s nutellovým jadrom – NEPEČENÉ: Pripravte sa, že zmiznú z tácky raketovou rýchlosťou!

Tento recept nám poslala naša čitateľka Evička K., ktorá ho pripravuje každé Vianoce. Inšpirovala sa na youtube a pridala doňho aj niečo svoje. Za týmito bonbónmi sa vraj idú všetci zblázniť!

Potrebujeme:

Na nutellové jadro:

1 balenie čokoládových oblátok

1 – 2 PL nutelly

Na druhú vrstvu:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

350 g maslových sušienok

250 g mascarpone

Na polevu:

200 g tmavej čokolády

1 šľahačkovú smotanu

voliteľné: 100 g bielej čokolády

Postup:

Oblátky si namrvíme na malé kúsky a zmiešame s nutellou alebo inou čokoládovou nátierkou tak, aby nám vznikla tvarovateľná hmota.

Z tejto hmoty si vytvarujeme malé guličky, poukladáme ich na tácku a odložíme do chladničky, nech nám trochu stuhnú.

Teraz si pripravíme druhú, svetlú hmotu. Pomelieme si maslové sušienky a pridáme k nim mascarpone. Opäť vymiešame tvárnu hmotu. Vyformujeme si guľky, potom ich roztlačíme na placky a zabalíme do nich menšie nutellové guličky.

Guľky odložíme na 30 minút do chladničky, aby trochu stuhli a potom ich polejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že dáme do hrnca zohriať šľahačkovú smotanu (ale nenecháme ju zovrieť).

Nalámeme do nej tmavú čokoládu a metličkou vymiešame na hladkú polevu.

Guľky namáčame a kladieme na papier na pečenie alebo na mriežku, kde necháme stuhnúť. Môžeme ozdobiť aj bielou čokoládou, alebo posypať nasekanými orieškami. Keď sú guľky stuhnuté, uložíme ich do papierových košíčkov, môžeme ich podávať.

Prajeme dobrú chuť!