Toasty s omáčkou z mletého mäsa sa perfektne hodia ako predjedlo alebo na desiatu.
Milovníci štipľavých pokrmov si omáčku môžu dochutiť aj nakrájanou čili papričkou.
Exkluzívny recept na opečené toasty s lahodnou omáčkou z mletého mäsa z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Potrebujeme:
1 cibuľu
1 červenú papriku
rastlinný olej
600 g mletého bravčového mäsa
4 strúčiky cesnaku
400 g krájaných lúpaných paradajok z plechovky
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL sladkej mletej papriky
mleté čierne korenie
2 PL sójovej omáčky
2 PL worcestrovej omáčky
2 ČL krupicového cukru
soľ
pečivo
feferónku
petržlenovú vňať
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame na kocky.
Na panvici zohrejeme olej.
Vložíme cibuľu a osmažíme.
Pridáme mleté mäso a zamiešame. Smažíme niekoľko minút.
Pridáme nakrájanú červenú papriku. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak.
Dobre premiešame.
Pridáme paradajky z konzervy a zamiešame.
Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a premiešame.
Ochutíme mletou paprikou a čiernym korením.
Prilejeme sójovú a worcestrovú omáčku. Nasypeme cukor.
Všetko spolu dôkladne zmiešame.
Prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.
Nakoniec zmes dosolíme a odkryté varíme ešte 5 minút.
Mäsovú zmes nanesieme na opečené toasty. Nakoniec pridáme feferónku.
Posypeme petržlenovou vňaťou. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: