Hrbaté mäso: Absolútne dokonalé papanie s tajnou prísadou našich prababičiek!

61

Perfektný recept, ktorý sa ku mne dostal úplnou náhodou minulý rok. je to skutočne výborné papanie, odporúčam každému, kto má rád jarnú plnku a recepty z jedného plechu. je to dobrôtka. Okrem krkovičky môžeme robiť aj z kuracieho alebo iného bravčového mäsa. Hovädzie neodporúčam, robí sa až príliš dlho a plnka by sa mohla veľmi vysušiť.

Potrebujeme:

500 g zemiakov nakrájaných na tenšie kolieska

500 -600 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky

Bravčovú masť

Soľ, korenie,grilovacie korenie

Na plnku:

4 staršie rožky nakrájané nadrobno

100 g šunky slaniny nadrobno

4 kusy šampiňónov

200 ml mlieka

2 vajcia

Pár listov čerstvej žihľavy, alebo petržlenovú vňať

Soľ a korenie na dochutenie

Na vrch:

150 g syra

Na podliatie:

Vodu alebo vývar

Postup:

Zemiaky ochutíme soľou, môžeme pridať aj grilovacie korenie. Zapekaciu misu vymastíme masťou a uložíme do nej zemiaky.

Krkovičku si môžeme naklepať pod fóliou a ochutíme soľou a korením. Uložíme na zemiaky.

Pripravíme si plnku. Rožky zalejeme mliekom. Na panvici si na orestujeme slaninku s cibuľkou. Pridáme aj nakrájané šampiňóny a necháme chvíľu podusiť. Pridáme k rožkom, premiešame, pridáme aj nadrobno nakrájané listy mladej žihľavy a dochutíme soľou a korením. Žihľava dodá plnke absolútne špeciálnu chuť – je to tajná prísada našich babičiek. :-) Ak nemáte môžete nahradiť aj petržlenovou vňaťou, ale už to nie je tak úplne ono.

Plnku navrstvíme na mäsko, podlejeme vývarom alebo vodou a misu prikryjeme vekom prípadne alobalom.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút. Potom odkryjeme posypeme syrom a necháme zapiecť asi 10-15 minút – tak, aby bol syr zapečený dozlaticsta.

Môžeme hneď podávať, ideálne s dobre vychaldeným pivečkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Janka

Témy:


Pridajte svoj komentár