Hrášok už nevarím celé hodiny, stačí 5 MINÚT a nemusíte ho máčať: Tento trik ma naučila pani kuchárka!

Tiež milujete hrachovú polievku, alebo hrachovú kašu? Pani Danica Lukáčová má perfektný zlepšovák od pani kuchárky, vďaka ktorému uvaríte hrach expresne rýchlo.

Hráškovú polievku milujem od detstva. Teraz na internete nájdete veľa receptov na jej prípravu: v rôznych vývaroch, s mäsom, s rôznymi koreninami. Každý recept má však rovnakú pointu – dlhé a zdĺhavé namáčanie hrachu.

Dodnes si pamätám, ako mama a babka najskôr celú noc namáčali hrach a potom ho niekoľko hodín varili. Tento spôsob varenia mi veľmi nevyhovoval, a tak som svoju obľúbenú polievku varila veľmi zriedka. Pani kuchárka mi však poradila metódu, vďaka ktorej uvarím hrášok len za päť minút.

Na prípravu polievky používam celý hrášok, občas polený, nie je v tom rozdiel. Akýkoľvek hrášok varím vždy len päť minút, aj do polievky, aj do kaše.

Recept na prípravu ultra rýchlej hrachovej polievky

Potrebujeme:

...

zemiak;

mrkvu;

Cibuľu;

hrach;

korenie podľa vášho vkusu;

Prípadne údené mäso.

Postup:

Najskôr si vo vode uvarím zemiaky.

Cibuľu a mrkvu orestujem na panvici.

A teraz je na rade hrášok. Výrobca nie je dôležitý.

Trochu hrášku nasypem do misky mixéra a len rozmixujem.

Hneď ako sú zemiaky uvarené, pridám k nim dusenú zeleninu a údeniny. Poslednou prísadou je hrachovým práškom- zamiešam.

Polievka vám zhustne pred očami. Vo výsledku sa ukáže byť hustá a fantasticky jemná. Už nečakám tri hodiny, kým hrášok zmäkne.

Chuť polievky je úplne rovnaká ako pri namáčaní a dlhom varení hrášku.