Hranolky sú obľúbenou prílohou.
Ak ich pripravujete z čerstvých zemiakov a zdá sa vám, že to nie je ono, máme pre vás tip z youtube, ako ich posunúť na vyšší level!
Tieto zemiaky sú najchutnejšie, aké som kedy jedla!
Potrebujeme:
zemiaky
vodu
50 ml octu
1 PL kukuričného škrobu
olej na vysmážanie
Postup:
Zemiaky ošúpte.
Nakrájajte na hranolčeky.
Pridajte ocot a vodu tak, aby boli hranolky úplne ponorené.
Nechajte pôsobiť 10 minút.
Potom tekutinu zlejte, zemiaky vyberte.
A zemiaky dôkladne osušte papierovou utierkou.
Preložte ich do misky.
Pridajte škrob a dobre pretrepte.
Na panvicu si nalejte dostatočné množstvo oleja.
Hranolky vysmážajte v niekoľkých dávkach do zlatista.
Hranolky poukladajte na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Hotovo.
Perfektné chrumkavé hranolky sú pripravené.
S týmto receptom nikdy nesklamete.
Za mňa sú to najlepšie hranolky, aké sme kedy jedli.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: