plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie mäso pod slnkom: Keď ho pripravím na tento spôsob, hostia pri stole nešetria slovami chvály!

Pripravte si mäso na tento spôsob podľa receptu z youtube.

Budete prekvapení, ako skvele chutí a aké je jemné!

Potrebujeme:

500 – 800 g hovädzieho alebo bravčového mäsa

1 kg zemiakov

5 strúčikov cesnaku

soľ, koreniny a oregano podľa chuti

2 PL kukuričného škrobu

2 stredne veľké cibule

2 PL sójovej omáčky

1 ČL kryštálového cukru

sušenú petržlenovú alebo koriandrovú vňať

Postup:

Ako prvé si ošúpeme zemiaky.

Nakrájame ich na rovnomerne veľké hranolky. 

Hranolky si prepláchneme v studenej vode.

Osušíme čistou kuchynskou utierkou. 

Očistíme si dva strúčiky cesnaku, nakrájame ich na plátky a dáme osmažiť na olej.

Vložíme k nemu aj hranolky, osolíme, zľahka osmažíme a prikryjeme pokrievkou.

Za občasného premiešania necháme dusiť.

Prejdeme k príprave mäsa. 

Mäso si nakrájame na prúžky, vložíme do misy a posypeme kukuričným škrobom.

Dobre premiešame, aby sa v ňom celé mäso obalilo.

Práve toto je tajomstvom, vďaka ktorému bude mäsko krásne šťavnaté, jemné a nevysuší sa.

Na druhú panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime, pridáme lyžičku cukru a keď trochu skaramelizuje, hneď na ňu ukladáme pripravené mäso. 

Mäso posypeme koreninami, oreganom, sušenou vňaťkou.

Pridáme 3 strúčiky cesnaku, ktoré sme si prelisovali so soľou. 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a vložíme na panvicu k mäsu. 

Pred koncom pridáme sójovú omáčku. 

K zemiakom nalejeme trochu vody, premiešame a pridáme k nim pripravené mäso. 

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes