plny-hrniec_transparent_negativ.png

PRÍRODNÉ hovädzie plátky na šťave a slovenská ryža: Rýchla príprava a lepšie mäsko som dávno nejedla!

Hovädzie mäso na šťave a k tomu slovenská ryža. Fantasticky chutný obed!

Príprava tohto pokrmu je veľmi jednoduchá a výsledok neuveriteľne chutný!

 

 

Hovädzie mäso na šťave a k tomu ako príloha slovenská ryža – tú si samozrejme môžete zvoliť podľa vlastnej chuti, napríklad klasickú ryžu, cestoviny, zemiaky alebo knedľu.

 

Klasický recept na jemné hovädzie mäso na šťave z youtube kanála Cesminaz.

Potrebujeme:

1,5 kg hovädzej nožiny

2 cibule

2 l vody

3 bobkové listy

10 zrniek čierneho korenia

2 ČL mletej rasce

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

Na zápražku:

cca 75 ml rastlinného oleja

4 PL hladkej múky

2 PL mletej červenej papriky

300 ml studenej vody

Na prílohu:

500 g slovenskej ryže (orzo)

1 l  vody

300 g mrazeného hrášku

2 kápie

soľ

rastlinný olej

Postup:

Na začiatku nakrájame hovädzie mäso. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.

Do hrnca na sporáku nalejeme olej.

 

 

Pridáme cibuľu, osolíme a smažíme do zlatista.

Potom do hrnca pridáme mäso, osolíme a premiešame.

Nalejeme 50 ml vody, zamiešame, prekryjeme a varíme, kým mäso nepustí šťavu.

Keď mäso pustí šťavu, nalejeme do hrnca 2 l vody.

Pridáme rascu, bobkový list a zrnká čierneho korenia.

Osolíme, zmiešame, prekryjeme a varíme do mäkka.

 

 

Do rajnice nalejeme olej. Pridáme múku a počas varenia miešame, kým nevznikne zápražka.

Potom pridáme mletú papriku a miešame, kým zmes nezhustne.

Zápražku odstavíme z ohňa, nalejeme vodu a dobre premiešame.

Hotovú zápražku nalejeme do hrnca s mäsom a zamiešame.

Dochutíme čiernym korením a necháme variť 20 minút.

 

 

Medzitým pripravíme ryžu.

Do hrnca nalejeme olej a pridáme ryžu.

Premiešame a ryžu osmažíme. Nalejeme vodu a zamiešame.

Pridáme mrazený hrášok a na kocky nakrájanú kápiu.

Osolíme, premiešame a prikrytú ryžu uvaríme.

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes