Hotové za 30 minút: Hrnčekové kysnuté cesto na koláče, buchty alebo pizzu!

Zdá sa vám príprava kysnutého cesta náročná a zdĺhavá? V tom prípade je tento recept určený práve pre vás. Prípravu tohoto cesta zvládnete bez váhy či odmerky a je hotové už o 30 minút!

Príprava kysnutého cesta sa mnohým z nás zdá možno zložitá a zdĺhavá. Ak však máte dobrý recept a tie správne suroviny, dokonca aj kysnuté cesto môžete pripraviť rýchlo a bez námahy. Prinášame recept na jednoduché a rýchle hrnčekové cesto, ktoré zvládnete za 30 minút. Môžete ho použiť hneď, alebo odložiť do chladničky či zamraziť.

Potrebujeme:

1 hrnček=250 ml

2 – 2,5 hrnčekov hladkej múky

1 hrnček mlieka

2 lyžice olivového oleja

1 lyžičku cukru

...

1 lyžicu sušeného droždia

1 lyžičku soli

Postup:

V miske zmiešame ½ šálky teplého mlieka (alebo vody), pridáme sušené droždie, cukor. Premiešame a počkáme 5-10 minút. Potom pridáme do tejto zmesi múku, olej, soľ a zvyšné mlieko. Pomocou šľahača s nadstavcom na cesto, vymiešame jednotné cesto. Cesto necháme odpočívať 10 minút. Môžeme s ním pracovať hneď, odložiť do chladničky (cesto vydrží v chladničke po dobu 3 dní), alebo zamraziť. Používame na prípravu slaných alebo sladkých pochúťok.

2 3

zdroj: sovkusom