Hotové za 30 minút: Mäkučké a fantasticky chutné vanilkové slimáky s kakaom!

Kakao, maslo a vanilka jednoducho idú k sebe. O tom, že tieto hute sa perfektne dopĺňajú sa môžete presvedčiť aj v tomto fantastickom dezerte.

Potrebujeme:

4 kávové šálky hladkej múky – pol kila

1 vajce

¾ šálky plnotučného mlieka

2 lyžice kyslej smotany (18%)

5 lyžíc kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

25 g čerstvého droždia

1 lyžicu zmäknutého masla

1 bal. prášku do pečiva

Náplň:

50 g zmäknutého masla

7 lyžíc kryštálového cukru

4 lyžice kakaa

1 bal. vanilkového cukru

1 žĺtok na potretie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, droždím a necháme vyjsť kvások.

Kvások zmiešame s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme jednotné, pružné cesto s ktorým sa dobre pracuje. Ak je cesto píliš suché, pridáme ešte trochu mlieka, ak naopak príliš riedke, pridáme múku.

Cesto preložíme

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, droždím a necháme vyjsť kvások.

Kvások zmiešame s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme jednotné, pružné cesto s ktorým sa dobre pracuje. Ak je cesto píliš suché, pridáme ešte trochu mlieka, ak naopak príliš riedke, pridáme múku.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Potrieme rozpusteným maslom, zmiešame ostatné prísady na náplň a rovnomerne nanesieme na cesto. Zrolujeme, nakrájame na pásiky (asi 2 cm široké) a uložíme na plech vystlaný papierom alebo vymastený trochou tuku. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť. Slimáky sú upečené za 10-12 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rupanerkonyha

Témy:


Pridajte svoj komentár