plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hospodský kapustový šalát: Tajomstvo je v tej zálievke, kto skúsil ten ho ospevoval – najlepšia vec z kapusty!

Najskôr sme skúsili urobiť len trochu a hneď, ako sme ho dojedli, robila som ďalšiu várku. je naozaj výborný, odporúčam všetkými desiatimi. Recept som dostala mailom pod názvom Hospodský šalát. Určite ho nerobíte posledný krát.

Najskôr sme skúsili urobiť len trochu a hneď, ako sme ho dojedli, robila som ďalšiu várku. je naozaj výborný, odporúčam všetkými desiatimi. Recept som dostala mailom pod názvom Hospodský šalát. Určite ho nerobíte posledný krát.

Potrebujeme:

50 dkg hlávková kapusta

2 lyžice práškového cukru

1 lyžica octu

50 ml slnečnicový olej

Postup:

Najprv očistíme a nakrájame kapustu na tenké prúžky.

V kanvici uvaríme liter vody a horúcou vodou pokrájanú kapustu zalejeme a necháme odstáť asi 5 minút. Potom kapustu prepláchneme studenou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Pridáme cukor, olej, ocot a soľ podľa chuti, premiešame a hotový kapustový šalát dáme odležať do chladničky.

Podávame ako výbornú oblohu k rôznym jedlám.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes