Najskôr sme skúsili urobiť len trochu a hneď, ako sme ho dojedli, robila som ďalšiu várku. je naozaj výborný, odporúčam všetkými desiatimi. Recept som dostala mailom pod názvom Hospodský šalát. Určite ho nerobíte posledný krát.
Potrebujeme:
50 dkg hlávková kapusta
2 lyžice práškového cukru
1 lyžica octu
50 ml slnečnicový olej
Postup:
Najprv očistíme a nakrájame kapustu na tenké prúžky.
V kanvici uvaríme liter vody a horúcou vodou pokrájanú kapustu zalejeme a necháme odstáť asi 5 minút. Potom kapustu prepláchneme studenou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Pridáme cukor, olej, ocot a soľ podľa chuti, premiešame a hotový kapustový šalát dáme odležať do chladničky.
Podávame ako výbornú oblohu k rôznym jedlám.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)