Horúce sendviče „Čo dom dal“

Ak premýšľate nad chutným jedlom, ktorého prípravou však nechcete stráviť celý večer, máme pre vás skvelú inšpiráciu. Expresnú a pritom vynikajúcu večeru, ktorú vyčarujte z niekoľkých krajcov chleba a ingrediencií, ktoré máte práve poruke. A čo je najlepšie, môžete zužitkovať staršie pečivo a suroviny, ktoré nutne potrebujete minúť. Tomu sa hovorí chutné čarovanie. :-)

Potrebujeme:

6 krajcov chleba (prípadne 3 väčšie žemle prekrojené na polovicu, alebo akékoľvek iné pečivo podľa chuti)

Klobásu (prípadne párok alebo šunku nakrájanú na kocky)

50 g strúhaného syra

1 lyžicu paradajkového pretlaku (príp.kečupu)

1 paradajku

...

1 lyžicu zelených byliniek (petržlenovú vňať,  zelenú cibuľka, kôpor..)

1-2 lyžice majonézy (prípadne kyslej smotany)

1 strúčik cesnaku

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Rúru nastavme  na 210 stupňov.

V malej miske zmiešame vajce s majonézou  a paradajkovým pretlakom. Pridáme nakrájanú klobásu, paradajku, strúhaný syr, pretlačený cesnak, bylinky a dochutíme soľou a korením.

Zmes nanesieme na pripravené pečivo a to preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 5-7 minút. Potom rúru vypneme, ale rúru neotvárame a plech so sendvičmi necháme vo vnútri ešte 3-4 minút.

Vyberieme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptoff