plny-hrniec_transparent_negativ.png

HOREHRONSKÉ zemiakové placky sú čistá poézia: Nie je v nich žiadna múka!

Zemiakové placky majú svojich verných fanúšikov. Toto obľúbené jedlo sa dá jesť v rôznych verziách. Ponúkame recept na Horehronské placky, ktoré sa rozplývajú v ústach a nemajú ani gram múky. Sú naozaj chutné!

Zemiakové placky nám zabezpečia sýtu a veľmi výživnú večeru alebo chutný obed.

 

 

Môžeme ich pripraviť z nových aj starších zemiakov.

Takáto večera nám dodá poriadnu porciu vitamínu C.

Podľa všetkého prvé správy o zemiakových plackách pochádzajú zo 17. storočia. Boli základom jedla napríklad v kláštoroch vo východnej Európe.

 

 

Vtedy sa však podávali len so soľou a korením.

V súčasnosti sa však zemiakové placky podávajú s mnohými prílohami.

Mnohí ich jedia len s cukrom a smotanou, iní si do tohto výživného dňa pridávajú rôzne mäsové a zeleninové omáčky.

 

 

Kulinárskych možností je naozaj veľa.

Ponúkame recept na jedinečné zemiakové placky bez múky a so syrom.

Budú sa páčiť každému.

Potrebujeme:

500 g zemiaky strúhané surové

2 ks vajíčka

150 g syr tvrdý nastrúhaný

soľ

majorán

korenie čierne

na vyprážanie:

masť

Postup:

Zemiaky ošúpeme.

 

 

Nastrúhame klasicky na strúhadle.

Pridáme do nich rozšľahané vajcia.

Pridáme aj soľ, mleté čierne korenie a majorán.

 

 

Syr nastrúhame na strúhadle.

Vmiešame do cesta.

Vymiešame jednotnú zemiakovú hmotu.

 

 

Na panvici zahrejeme bravčovú masť.

Lyžicou dávkujeme na panvicu zemiakové placky.

 

 

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes