Výborné zemiakové placky, ktoré sú chrumkavé a držia aj bez múky či škrobu. Syr im ešte pridáva na chuti, ale čo vám budem rozprávať. Musíte skúsiť a zhodnotiť sami. Receptík mám z knihy Poklady slovenskej kuchyne, aj preto ten názov. Odskúšaný už mnoho krát a vždy sú výborné. Môžete skúsiť aj verziu s údeným syrom.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
2 ks vajec
150 g syr
Soľ, majoránka, čierne korenie mleté
Masť na vyprážanie
Postup:
Surové zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme do nich rozšľahané vajcia, soľ postrúhaný syr, mleté čierne korenie a majorán. Dôkladne všetko zmiešame a na pomastenej panvici z oboch strán vyprážame malé placky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Majka C.