Poklad slovenskej kuchyne: Horehronské placky našich babičiek bez múky a škrobu, cesto drží fantasticky!

Výborné zemiakové placky, ktoré sú chrumkavé a držia aj bez múky či škrobu.

Výborné zemiakové placky, ktoré sú chrumkavé a držia aj bez múky či škrobu. Syr im ešte pridáva na chuti, ale čo vám budem rozprávať. Musíte skúsiť a zhodnotiť sami. Receptík mám z knihy Poklady slovenskej kuchyne, aj preto ten názov. Odskúšaný už mnoho krát a vždy sú výborné. Môžete skúsiť aj verziu s údeným syrom.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

2 ks vajec

150 g syr

Soľ, majoránka, čierne korenie mleté

Masť na vyprážanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Surové zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme do nich rozšľahané vajcia, soľ postrúhaný syr, mleté čierne korenie a majorán. Dôkladne všetko zmiešame a na pomastenej panvici z oboch strán vyprážame malé placky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.