Horčicové kuriatko: Vyskúšajte fantastický tip, ako upiecť najchutnejšie kuracie kúsky!

Vynikajúca marináda s perfektne vyváženou chuťou horčice, medu a cesnaku. Pripravíte ju za okamih a kuracie mäsko ochutí skutočne fantasticky!

Vynikajúca marináda s perfektne vyváženou chuťou horčice, medu a cesnaku. Pripravíte ju za okamih a kuracie mäsko ochutí skutočne fantasticky!

Potrebujeme:

Kúsky kurčaťa – Môžeme použiť stehná, krídlá alebo prsia

3 lyžice celozrnnej horčice (príp. obyčajnú horčicu a horčicové semienko)

3 lyžice medu

3 strúčiky cesnaku

Čerstvú petržlenovú vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olivový olej

Soľ a korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a preložíme do olejom vymasteného pekáča. Pridáme 100 ml vody, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Pretlačený cesnak zmiešame s medom a horčicou. Potom túto zmes nanesieme na purasie kúsky a pečeieme bez alobalu ešte 30 minút.

Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: extremesilver