Fantastická omáčka, šťavnaté mäsko: Vyskúšajte horčicovo-smotanové kuracie kúsky s hráškom!

Skvelý obed z jednej panvice, ktorý môžete pripraviť rýchlo a jednoducho na jednej panvici. Omáčku môžete vyskúšať okrem kuracieho aj s bravčovým mäsom. Je vynikajúca!

Potrebujeme:

600 g vykostených kuracích stehien bez kože

1 lyžicu múky

1 lyžicu masla

3 lyžice olivového oleja

5 ks jarnej cibuľky – zelenú aj bielu časť

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čierne korenie

Zväzok petržlenovej vňate

200 ml bieleho vína

300 ml mäsového vývaru

2 lyžice horčice

600 g mrazeného hrachu

200 ml smotany

1 trojuholník taveného syra

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky, vysušíme papierovou servítkou a obalíme v múke.

Olej a maslo zahrejeme na panvici a opražíme kuracie kúsky tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom mäso z panvice vyberieme a na výpeku opražíme nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku.

K cibuľke prilejeme víno a horčicu rozmiešanú v malom množstve vody. Privedieme do varu a pridáme hrach. Do panvice vrátime mäso, vývar, prikryjeme a varíme domäkka. Keď je mäso mäkké primiešame smotanu a tavený syr. Posypeme petržlenovou vňaťou a varíme ešte 2-3 minúty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Témy:


Pridajte svoj komentár