Tento recept som objavil už dávnejšie a odvtedy si ho každý, kto omáčku vyskúšal, chce pripravovať sám.
Pravdepodobne neexistuje lepší podnet na vyskúšanie, takže si ho musíte vyrobiť sami.
Netradičný recept na jemnú domácu horčicu z portálu smakosze.
Potrebujeme:
1 kg cukety
1 strednú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
60 ml vínneho octu
40 g bielych horčičných semien
1 ČL kurkumy
15 g kryštálového cukru
1 PL soli
repkový olej na vysmážanie
cukor a soľ na dochutenie
Postup:
Na začiatku umyjeme cukety.
Ošúpeme.
Zeleninu nastrúhame priamo do veľkej misy.
Nastrúhanú cuketu osolíme.
Dôkladne premiešame.
Vložíme na noc do chladničky.
Horčičné semienka zalejeme octom.
Pár hodín necháme odstáť.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
Potom nakrájame cesnak.
Na panvici zohrejeme olej.
Na rozpálenom ohni opražíme cibuľu a cesnak.
Smažíme, kým nebude cibuľa priehľadná a cesnak mierne nezmäkne.
Potom pridáme scedené horčičné semienka.
Krátko posmažíme.
Potom pridáme scedenú cuketu.
Nalejeme ocot, ktorý nám ostal z namáčania semienok.
Nakoniec pridáme kurkumu.
Zamiešame a restujeme, kým zmes nezhustne.
Potom dochutíme soľou a cukrom.
Zeleninovú hmotu rozmixujeme a ešte zredukujeme.
Zmes vložíme do čistých pohárov.
Uzavrieme viečkami a uskladníme.
Horčica je pripravená k použitiu.
Ako pripraviť horčicu za 3 minúty
Chystali ste sa dať si párky s horčicou a minula sa vám horčica? Máme pre vás vynikajúci tip, ako si ju vyrobiť podľa starého overeného receptu. Je naozaj vynikajúca a hodí sa do všetkých domácich dresingov, omáčok a marinád!
Ak máte medzi koreninami zásobu horčicového prášku, máme pre vás skvelý recept z facebooku, podľa ktorého si domácu horčicu hravo vyrobíte za 3 minúty!
Niektoré užitočné recepty sa často dedia z generácie na generáciu a toto je jeden z nich.
Potrebujeme:
3 PL horčicového prášku (ak ho nemáte vyrobíte si ho jednoducho tak, že rozmixujete horčicové semienko)
1/2 pohára nálevu z uhoriek
1 ČL rastlinného oleja
Postup:
Nálev z kyslých uhoriek nevylievajte a využite ho na prípravu domácej horčice.
Zalejte horčicový prášok precedeným nálevom, pridajte rastlinný olej a metličkou poriadne premiešajte.
Nie je potrebné omáčku šľahať, len dobre vymiešať, aby sa všetky zložky spojili.
TIP: Ak je omáčka príliš hustá, pridajte viac nálevu a oleja.
Pohár s horčicou uzavrite viečkom a odložte ho do chladničky.
V prípade potreby je domáca horčica pripravená už o 1 – 2 hodiny.
Avšak na druhý deň chutí ešte lepšie.
Štipľavosť horčice závisí od kvality horčicového prášku, preto pri jeho kúpe skontrolujte dátum spotreby.
Nech sa páči, domáca horčica je pripravená na konzumáciu.
Prajeme dobrú chuť!