Z prvej nádielky hríbov vždy robíme túto pochúťku: Hubársky kastról s kyslou smotanou – robím vždy 2 plechy naraz!

Obed nielen pre poriadnych chlapov, ale aj pre všetkých, ktorí obľubujú sýte a chutné jedlo, ktoré pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu. Je to hubárska delikatesa, vyskúšajte!

Potrebujeme:

12 plátkov bravčových rezňov

12 plátkov toastového syra

650 g čerstvých húb

3 väčšie cibule

200 g slaniny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pór nakrájaný na kolieska

700 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie, ale šľahačka je chutnejšia)

250 g kyslej smotany

Soľ, korenie, červená paprika, kari korenie

Horčica, paradajkový pretlak, biele víno (zmiešané v rovnakom pomere – asi 3 lyžice z každej prísady)

Postup:

Rezne umyjeme, osušíme servítkou, nasolíme, nakoreníme a uložíme na plech vymastený olejom s vyššími okrajmi.

Na mäso uložíme plátky syra. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme slaninku a neskôr aj huby nakrájané na kúsky. Osolíme, okoreníme a keď sa začne z húb odparovať kvapalina, navrstvíme na syrovú vrstvu.

Na túto vrstvu rozložíme pór nakrájaný na kolieska.

Oba druhy smotany premiešame a ochutíme soľou a koreninami. V inej miske rozmiešame horčicu s pretlakom a bieleho vína – prísady som dávala od oka, ale asi 3 lyžice z každej prísady. Túto zmes vmiešame do smotany a navrstvíme na zmes na plechu. Vložíme do chladničky marinovať na 12-24 hodín, potom vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 90 minút – prvých 30 minút môžeme piecť pod alobalom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochbar

Témy:


Pridajte svoj komentár