HOP ŠUP chlebík bez práce: Nekysne ani minútu, netreba ho miesiť a výsledok si zamiluje celá rodina!

Pani Denisa Rýdza Kschillová sa v skupine o varení podelila o vynikajúci recept na super-rýchly a jednoduchý domáci chlebík. Chlebík má chrumkavú kôrku, mäkučkú striedku a asi naviac nás potešil fakt, že jeho príprava je naozaj minútková. Zvládne ju aj ten, kto chlebík ešte nikdy nepiekol. 

Pani Denisa Rýdza Kschillová sa v skupine o varení podelila o vynikajúci recept na super-rýchly a jednoduchý domáci chlebík. Chlebík má chrumkavú kôrku, mäkučkú striedku a asi naviac nás potešil fakt, že jeho príprava je naozaj minútková. Zvládne ju aj ten, kto chlebík ešte nikdy nepiekol. 

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

1 lyžičku soli

Štipku rasce

300 ml vlažnej vody

1 lyžičku kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. sušeného droždia (môže byť aj čerstvé droždie)

Postup:

V malej miske zmiešame vodu, cukor a droždie. Zmes potom nalejeme do sypkej zmesi múky, soli a rasce. Premiešame, nemiesime a cesto nalejeme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme, až kým chlebík nezíska krásne hnedastú kôrku. Počas pečenia 2x potrieme slanou vodou a nakoniec aj po dopečení. Ku koncu pečenia môžete chlebík vybrať z misky a nechať na rošte a papieri ešte 5 minút v rúre. To je všetko, váš vynikajúci domáci chlebík je hotový. Chlebík skladujeme zabalený v čistej utierke.

autorka receptu: Denisa Rýdza Kschillová