HOP ŠUP chlebík bez práce: Nekysne ani minútu, netreba ho miesiť a výsledok si zamiluje celá rodina!

Pani Denisa Rýdza Kschillová sa v skupine o varení podelila o vynikajúci recept na super-rýchly a jednoduchý domáci chlebík. Chlebík má chrumkavú kôrku, mäkučkú striedku a asi naviac nás potešil fakt, že jeho príprava je naozaj minútková. Zvládne ju aj ten, kto chlebík ešte nikdy nepiekol. 

Pani Denisa Rýdza Kschillová sa v skupine o varení podelila o vynikajúci recept na super-rýchly a jednoduchý domáci chlebík.

 

 

Chlebík má chrumkavú kôrku, mäkučkú striedku a asi naviac nás potešil fakt, že jeho príprava je naozaj minútková.

Zvládne ju aj ten, kto chlebík ešte nikdy nepiekol. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite ho vyskúšajte dnes a nemusíte chodiť do obchodu na čerstvé pečivo.

Chlebík vydrží chrumkavý a mäkučký celé dni, príprava naozaj zaberie len pár minút!

 

 

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

1 lyžičku soli

Štipku rasce

300 ml vlažnej vody

1 lyžičku kr. cukru

1 bal. sušeného droždia (môže byť aj čerstvé droždie)

Voliteľné:

semienka

hrubozrnnú soľ

Postup:

V malej miske zmiešame vodu, cukor a droždie.

 

 

Zmes potom nalejeme do sypkej zmesi múky, soli a rasce.

Premiešame, nemiesime.

Cesto nalejeme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov.

 

 

Pečieme, až kým chlebík nezíska krásne hnedastú kôrku.

Počas pečenia 2x potrieme slanou vodou.

Nakoniec potrieme aj po dopečení.

Ku koncu pečenia môžete chlebík vybrať z misky a nechať na rošte a papieri ešte 5 minút v rúre.

To je všetko, váš vynikajúci domáci chlebík je hotový.

Chlebík skladujeme zabalený v čistej utierke.

 

 

Podávame s maslom alebo obľúbenou nátierkou, je to fantastický recept!

autorka receptu: Denisa Rýdza Kschillová

Foto: pixabay