plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hop do rúry: Fantasticky lahodný koláč z hrnčeka, ktorý pripravíte za 5 minút – je vynikajúci!

Tento výborný koláč od pani Radany robím už nejaký ten piatok a doma má zakaždým veľký úspech. Určite so ho zamilujete aj vy, kedže jeho príprava zaberie len 5 minút času.

Potrebujeme:

Zmiešajte dohromady:

2 hrnčeky cukru práškovího

1 rozpustené maslo (250 g)

½ hrnčeka mlieka

3 lyžice kakaa

Lyžicu rumu

Z tejto zmesi odoberte 1 hrnček hmoty (neskôr bude tvoriť polevu), potom pridajte:

4 vajcia

2 hrnčeky polohrubej múky

1 vanilkový cukor

1 kypriaci prášok do pečiva

Postup:

Cesto, ktoré vznikne rozotrite na menšie vysypaný plech a pečte 20-25 minút pri teplote 150 – 160 stupňov.

Po upečení nechajte buchtu úplne vychladnúť a potom na ňu rozotrite časť cesta, ktorú ste odobrali na začiatku. Piškótu môžete podľa chuti posypať kokosom, strúhanými orechmi alebo mandľami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Najlepšie recepty na dnes