Tento výborný koláč od pani Radany robím už nejaký ten piatok a doma má zakaždým veľký úspech. Určite so ho zamilujete aj vy, kedže jeho príprava zaberie len 5 minút času.
Potrebujeme:
Zmiešajte dohromady:
2 hrnčeky cukru práškovího
1 rozpustené maslo (250 g)
½ hrnčeka mlieka
3 lyžice kakaa
Lyžicu rumu
Z tejto zmesi odoberte 1 hrnček hmoty (neskôr bude tvoriť polevu), potom pridajte:
4 vajcia
2 hrnčeky polohrubej múky
1 vanilkový cukor
1 kypriaci prášok do pečiva
Postup:
Cesto, ktoré vznikne rozotrite na menšie vysypaný plech a pečte 20-25 minút pri teplote 150 – 160 stupňov.
Po upečení nechajte buchtu úplne vychladnúť a potom na ňu rozotrite časť cesta, ktorú ste odobrali na začiatku. Piškótu môžete podľa chuti posypať kokosom, strúhanými orechmi alebo mandľami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.