Mleté mäso LEN zabalím do čínskej kapust a dám piecť: Zabudnite na obyčajné holúbky, toto je najväčšia DOBROTA, aká môže byť!

Vynikajúci obed z čínskej kapusty a mletého mäsa, ktorý si určite zamilujete. Návod sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Listy čínskej kapusty

100 g surovej ryže

1 cibuľa

1 farebná paprika

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 mrkva

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice paradajkovej pasty

1 lyžička soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

Nasekaný petržlen

Ďalej:

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

1/2 lyžičky papriky červenej

1 lyžica paradajkovej pasty

150 ml vody

1 bobkový list

250 ml horúcej vody

Postup:

Čínsku kapustu rozdelíme na listy.

Zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 15 minút odstáť.

100 g ryže zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 15 minút lúhovať.

Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na troche oleja.

Pridáme nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, paradajkovú pastu, soľ, čierne korenie a orestujeme.

Zmes rozdelíme na polovicu – jednu polovicu pridáme k mletému mäsu s ryžou a premiešame.

Zmesou plníme kapustové listy – ak je to treba, zrežeme pevnú časť kapustového listu.

Plnenú kapustu uložíme na pekáč.

K druhej polovice pridáme vodu, soľ, papriku, korenie a necháme prejsť varom.

Naljeme na kapustu a zalejeme horúcou vodou (250 ml).

Zakryjeme navlhčeným papierom na pečenie, prikryjeme alobalom.

Pečieme 40 minút pri 220 C.

Posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár