Vynikajúci obed z čínskej kapusty a mletého mäsa, ktorý si určite zamilujete. Návod sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
Listy čínskej kapusty
100 g surovej ryže
1 cibuľa
1 farebná paprika
1 mrkva
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice paradajkovej pasty
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
Nasekaný petržlen
Ďalej:
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
1/2 lyžičky papriky červenej
1 lyžica paradajkovej pasty
150 ml vody
1 bobkový list
250 ml horúcej vody
Postup:
Čínsku kapustu rozdelíme na listy.
Zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 15 minút odstáť.
100 g ryže zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 15 minút lúhovať.
Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na troche oleja.
Pridáme nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, paradajkovú pastu, soľ, čierne korenie a orestujeme.
Zmes rozdelíme na polovicu – jednu polovicu pridáme k mletému mäsu s ryžou a premiešame.
Zmesou plníme kapustové listy – ak je to treba, zrežeme pevnú časť kapustového listu.
Plnenú kapustu uložíme na pekáč.
K druhej polovice pridáme vodu, soľ, papriku, korenie a necháme prejsť varom.
Naljeme na kapustu a zalejeme horúcou vodou (250 ml).
Zakryjeme navlhčeným papierom na pečenie, prikryjeme alobalom.
Pečieme 40 minút pri 220 C.
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)