Holandský rezeň si zamilujete: Neuveriteľne jednoduchý a veľmi chutný obed!

Recept na „holandský rezeň“ vymysleli kuchári v bývalom Československu.

 

 

Svoju prezývku pravdepodobne získal, pretože sa do mletého mäsa pridával strúhaný tvrdý syr.

Ako príloha sa hodia pretlačené zemiaky a ľadový šalát v sladko kyslom náleve.

...

 

 

Famózny recept z youtube kanála Recepty bez brepty na vynikajúce holandské rezne.

Potrebujeme:

1000 g bravčového bôčika

180 g goudy

15 g soli

mleté čierne korenie

15 g petržlenovej vňati

1 vajce

1 dcl mlieka

Na obalenie:

2 vajcia

1 dcl mlieka

hladkú múku

strúhanku

Na prílohu:

zemiaky

maslo

soľ

Na šalát:

ľadový šalát

soľ

ocot

cukor

mleté korenie

Na vyprážanie:

repkový olej

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky a do misy ho pomelieme.

Do misky pridáme nastrúhanú goudu, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, mlieko.

Všetko spolu poriadne premiešame.

 

 

Mäsovú zmes po premiešaní vložíme na pol hodinu do chladničky.

Do taniera rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a metličkou premiešame.

 

 

V miske s vodou si namočíme ruky a z mäsovej hmoty vytvarujeme rezeň.

Rezeň položíme do taniera s múkou, obalíme ho.

Namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.

 

 

Do hrnca na kocky nakrájame ošúpané zemiaky, pridáme soľ, po okraj zalejeme vodou.

Dáme variť.

Po uvarení pridáme na teplé zemiaky maslo.

Necháme ho roztopiť a zemiaky roztlačíme.

 

 

Ľadový šalát nakrájame na menšie kúsky.

Do misky pridáme vodu, soľ podľa chuti, ocot.

Lyžicou premiešame, pridáme cukor, korenie, vložíme šalát.

Všetko spolu zamiešame.

 

 

Do panvice nalejeme olej.

Vložíme rezne a z oboch strán ich smažíme do hneda.

Po vysmažení poukladáme rezne na tanier vystlaný servítkou.

 

 

Po vychladnutí rezne servírujeme so šalátom a zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay