Holandský jablkový koláč: Najrýchlejší jablkáč pod slnkom, 10 minút na prípravu a úžasná chuť zaručená!

Mám veľmi ráda jednoduché recepty! A tento holandský jablkový koláč nie je výnimkou. Obsahuje len pár ingrediencií, je veľmi rýchly a nesmierne chutný. Všetko, čo potrebujete je 10-15 minút na prípravu a základné prísady. Koláč nie je suchý a je veľmi chutný. Ku kávičke ako stvorený.

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g práškového cukru

45 g masla

30 ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

75 ml mlieka

135 g hladkej múky

2 čajové lyžičky prášku do pečiva

lyžička soli

vrecúško vanilkového cukru

2 lyžice hnedého cukru alebo trochu škoricového

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Maslo rozpustíme spolu s olejom a necháme vychladnúť.

Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky.

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom – trvá to asi 5 minút.

Nalejte vychladenú zmes do vaječnej hmoty za stáleho miešania.

Pridajte tiež mlieko.

Na konci pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a trochu premiešame, až kým nebude hladká.

Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie. Môžete piecť aj v okrúhlej forme.

Nalejte zmes na plech.

Kocky jabĺk rovnomerne rozložte na cesto, potom posypte hnedým cukrom alebo škoricou – nie som príliš škoricový fanúšik, preto som zvolila hnedý cukor.

Koláč pečieme na 10 minút pri 200 stupňoch, potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ďalších 20 – 25 minút, kým pekne nezhnedne – piekla som ho ďalších 23 minút.

Vyberte ho a nechajte vychladnúť, potom ho podávajte buď v prášku s práškovým cukrom alebo s vrstvou šľahačky.

Foto: pixabay
Foto: pixabay